Persberichten

Heb je een onvoldoende voor je CAO controle? Secure-IT kan je helpen!

Het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) onderzoekt of beveiligingsbedrijven zich aan de cao houden. In de looptijd van de huidige cao (2018-2023) is nu ruim 60 procent gecontroleerd. Beveiligingsbedrijven met een ‘onvoldoende’ worden gepubliceerd, zo laat de Beveiligingsbranche in een persbericht weten. Daarop staan nu al 90 bedrijven. Secure-IT helpt je dit te voorkomen.


Sociale partners in de particuliere beveiliging vinden het belangrijk dat afspraken in de cao worden nageleefd. Alle werknemers in de beveiligingsbranche worden dan beloond volgens de cao Particuliere Beveiliging. Ook wordt zo voorkomen dat concurrentie op arbeidsvoorwaarden ontstaat: een werkgever die de cao niet naleeft, kan lagere tarieven hanteren en zo een concurrent uit de markt prijzen. Maar medewerkers zijn hiervan wel de dupe.

Hoe vaak controle?


De SFPB onderzoekt elk beveiligingsbedrijf minimaal één keer in de drie jaar. Als het bedrijfsoordeel de vorige controle ‘onvoldoende’ was, krijg je elk jaar een controleur op bezoek.

 

Omgekeerde bewijslast


Bij de controles geldt een ‘omgekeerde bewijslast’. Je moet als bedrijf aantonen dat je de cao naleeft. Dat je je bijvoorbeeld houdt aan de afspraken rond loonschalen, onregelmatigheidstoeslagen en overwerk. De controleurs van de SFPB nemen tijdens hun controle de bedrijfsadministratie zorgvuldig door. Eén zeer ernstige overtreding kan al leiden tot een onvoldoende beoordeling.

 

Hoe Secure-IT helpt

Met Secure-IT kun je eenvoudig aantonen dat je je zaken op orde hebt. We zetten hieronder een aantal van deze zaken op een rij:
 
Secure-IT beheert de CAO
Secure-IT beheert de loonschalen, dus ook de automatische loonsverhogingen die in de cao afgesproken zijn. Zelf heb je daar geen omkijken naar.
Toeslagen staan automatisch ingesteld
Secure-IT beheert de toeslagen, zoals ORT en toeslagen die gekoppeld zijn aan werken op feestdagen en overwerk.
Verschuivingstoeslag
Verschuivingstoeslagen rekent het systeem automatisch voor je uit.
Kilometervergoeding verloning
Secure-IT heeft een automatische koppeling met het reiskostenprogramma dat TriOpSys in opdracht van van cao-partijen heeft ontwikkeld.
Inhuur inzichtelijk
Inkoopfacturen van je onderaannemers kun je registreren in het systeem: je ziet in één oogopslag welke bedrijven je hebt ingehuurd, over welke periode je dat hebt gedaan en voor hoeveel uur.
Complete H&R
In de HR-module van Secure-IT beheer je alle personeelsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsovereenkomsten, passen, rijbewijzen, legitimatie, cv, diploma’s en ziekteverzuim.
Exporteer gegevens
Gewerkte diensten en gewerkte uren kun je eenvoudig overzetten naar een Excel, inclusief alle toeslagen en verlof.
Verlof en minuren
De op- en afbouw van het verlof en registratie van min-uren houdt Secure-IT automatisch voor je bij.
Uursmelding
Secure-IT geeft je met één druk op de knop een overzicht van de uursmeldingen, conform Artikel 82 cao Particuliere Beveiliging.

Kortom, werk met Secure-IT en je kunt rustig gaan slapen. Laat de CAO controle maar komen. Je weet dat je de cao netjes uitvoert en dat je een goede werkgever bent voor je medewerkers. Je scoort een voldoende. Fijn gevoel toch?

 

Gratis demonstratie van de online tool


Wil jij ook werken met een product dat je helpt bij een CAO controle? Vraag dan een gratis online-demonstratie aan en voorkom zo onnodige zorgen.

Voornaam
Achternaam
Email adres
Telefoonnummer
Jouw bericht
Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?
probeer secure-it vrijblijvend uit

Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?