Persberichten

De Coronamaatregelen zorgen voor onzekere tijden, maar bieden ook kansen

Het Coronavirus. Een crisis in de wereld. De eerste economische gevolgen van de griep (COVID-19) zijn in verschillende sectoren te zien. Ook binnen de beveiligingsbranche zien we dat het een grote impact heeft. We nemen de belangrijkste zaken even met je door.


Met deze woorden sloot Rutte gisteren zijn toespraak af: “De opgave waar we voor staan is heel groot en we moeten dit echt met 17 miljoen mensen doen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar. Ik reken op u.” De premier legde drie scenario’s uit die Nederland kan volgen. Daarbij kiest het kabinet ervoor om het virus “maximaal te controleren.” Dat betekent dat wordt geprobeerd met de maatregelen de piek van de besmetting af te vlakken en deze uit te smeren over een langere periode. Secure-IT vertrouwt erop dat de maatregelen die genomen zijn, zullen bijdragen aan het doorkomen van deze crisis.

 

Cruciale beroepen


Tijdens deze periode zijn er een aantal cruciale beroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting. De Nederlandse Veiligheidsbranche heeft zich hard gemaakt om beveiliging benoemd te krijgen op de lijst van cruciale beroepen van het NCTV. Vanaf 16 maart 2020 is dit gelukt, want beveiliging is in de officiële informatie van de NCTV ook benoemd als een cruciale beroepsgroep.

De Nederlandse Veiligheidsbranche: “Onze sector is hard nodig tijdens deze crisis en zeker ook daarna. Samen zetten we met zijn allen de schouders onder deze crisisfase om deze zo goed mogelijk door te komen. Tegelijkertijd zijn we ook creatief en wendbaar om collegabedrijven en andere veiligheidsdiensten te ondersteunen bij mogelijke krapte.”

 

Onrustige periode


Bij veel ondernemers zien we dat de onrust toeneemt. Binnen de beveiligingsbranche zijn dit vooral ondernemers die werkzaam zijn in evenementen- en horecabeveiliging. De onrust is dan ook zeker niet misplaatst, want evenementen met meer dan 100 personen zijn afgelast en horecagelegenheden zijn tot 6 april 2020 gesloten. Hiernaast zijn het ook de reguliere beveiligers en verkeersregelaars die vermindering van werkzaamheden zien. Naast bovenstaande beveiligingsdiensten, zijn er ook tal van particuliere beveiligingsbedrijven die het de komende periode juist wat drukker zullen hebben. Zij bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij het begeleiden van zieken naar ziekenhuizen.

 

Niet alleen bedreigingen, ook kansen


De komende tijd kun je als een onrustige periode beschouwen, wat het ook zeker is. Maar naast je te focussen op bedreigingen, zijn er in deze situatie ook zeker een aantal kansen. Dit is namelijk hét moment om te werken aan zaken die normaal gesproken op de plank blijven liggen. Hierbij kun je bijvoorbeeld nadenken over het optimaal inrichten van je (interne) bedrijfsprocessen, zoals het nadenken over (nieuwe) planningssoftware of de manier waarop je je loonadministratie verwerkt. Een oriënterende fase gaat hieraan vooraf en daar heb je in deze periode meer tijd voor.

Namens Secure-IT: succes de komende periode. Wij helpen je graag!

Voornaam
Achternaam
Email adres
Telefoonnummer
Jouw bericht
Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?
probeer secure-it vrijblijvend uit

Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?