Onze Software

De 3 meest voorkomende facturatie frustraties en de oplossingen

Voor de ontwikkeling van Secure-IT werken we samen met de beveiligingsbranche. Tijdens gesprekken komen we regelmatig achter "frustraties" waar beveiligingsbedrijven mee zitten. Een van de onderwerpen is handmatige facturatie. We hebben de 3 meest voorkomende frustraties over handmatige factuurverwerking voor je op een rijtje gezet, inclusief de oplossingen.

 

1
Verlies van overzicht
In de archiefkast ben je aan het zoeken naar de juiste map, op je bureau ligt een factuur van je klant en de historie van betalingen staat op je computer. Doordat allerlei zaken op een andere manier worden verwerkt, verlies je al snel het overzicht. Hierdoor kun je facturen mislopen en zaken vergeten.

Met Secure-IT kun je automatisch facturen aanmaken, zodat je niets meer kunt vergeten. Vanuit de contractafspraken met je klant en de gewerkte diensten vanuit de planning worden automatisch factureren gegenereerd. Op deze manier voorkom je problemen zoals het wel uitbetalen van loon, maar het niet versturen van een factuur. De betalingen van de facturen kun je ook registreren, zodat je precies weet wat nog open staat en wat is voldaan.
2
Verwerkingstijd facturen
Een factuur kan een lange weg afleggen voordat deze betaald wordt. Dit komt mede doordat veel bedrijven dit proces van facturatie nog handmatig doen. Deze werkzaamheden nemen veel tijd in beslag. Vaak worden de financiële gegevens nog handmatig overgenomen in een systeem en daarnaast moet de factuur eerst nog, door meerdere personen, gecontroleerd en goedgekeurd worden. Ook hier gaat tijd overheen. De betalingstermijn komt dan opeens wel heel dichtbij..

Nu is het, zoals eerder aangegeven, mogelijk dit allemaal digitaal en automatisch te regelen. De facturen kunnen met Secure-IT automatisch gegenereerd en verstuurd worden. Zo hoef je niet meer handmatig de facturen naar je klanten te mailen. Hierdoor worden de facturen vaak sneller betaald, omdat de factuur direct na de dienst volledig automatisch verstuurd kan worden.

 

FACTUREER AUTOMATISCH

“Maak facturen aan volgens de afspraken die je met je klant hebt gemaakt”

 

3
Gebrek aan tijd
Een frustratie die wij ook vaak tegenkomen is het gebrek aan tijd. Handmatige factuurverwerking is zeer arbeidsintensief. Hoe meer tijd je steekt in de boekhouding, hoe minder er andere werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Dit is natuurlijk hartstikke zonde, want je start immers geen beveiligingsbedrijf om dagelijks druk te zijn met boekhouden.

Met het automatiseren van de factuurverwerking bespaar je enorm veel tijd, waardoor jij je weer écht kunt focussen waarop jij wilt. Echter ligt het niet alleen aan het handmatig factureren, want dit proces sluit eigenlijk altijd naadloos aan op de planning. Bij Secure-IT hebben we dan ook de planning en facturatie in één systeem verwerkt, waardoor het een gezamenlijk proces wordt wat elkaar kan opvolgen. Zo kan de geaccordeerde planning automatisch verwerkt worden in een factuur. Dat is het voordeel wanneer je werkt vanuit 1 systeem. Er zitten geen extra schakelingen tussen die voor vertraging kunnen zorgen.

 

Gratis demonstratie van de online tool


Wil jij ook tijd besparen en de facturatie versimpelen of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden? Je kunt een vrijblijvende demonstratie van de facturatie (of een andere tool) ontvangen. Vraag het hieronder aan en wij komen persoonlijk bij je langs.

Voornaam
Achternaam
Email adres
Telefoonnummer
Jouw bericht
Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?
probeer secure-it vrijblijvend uit

Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?