Onze Software

Secure-IT voorkomt boetes door automatische berekening verschuivingstoeslag

In de beveiligingsbranche is het gebruikelijk dat er gewerkt wordt met onregelmatige diensten. Dit betekent dat werknemers ook buiten de reguliere kantoortijden aan de slag moeten. Om werknemers te compenseren voor deze onregelmatige diensten, is er in de CAO van de beveiligingsbranche een onregelmatigheidstoeslag opgenomen. Echter, naast deze onregelmatigheidstoeslag bestaat er ook nog de verschuivingstoeslag.

 

Wat is de verschuivingstoeslag?


De verschuivingstoeslag is een toeslag die geldt wanneer er een aangezegd tijdvak of dienst wordt verschoven binnen een periode van 28 dagen. Het kan hierbij gaan om diensten die van tijdstip veranderen, maar ook om diensten die worden verplaatst naar een andere dag. De toeslag geldt alleen voor de verschoven uren en kan variƫren tussen 5%, 10% of 20%.

 

Waarom is de verschuivingstoeslag belangrijk?


Het is van groot belang dat bedrijven de verschuivingstoeslag op de juiste manier toepassen. Tijdens CAO controles wordt er streng gekeken naar de naleving hiervan. Als bedrijven niet kunnen aantonen dat zij de toeslag op de juiste manier hebben berekend en uitbetaald, kunnen zij hiervoor een sanctie krijgen. Deze sanctie kan bestaan uit het alsnog betalen van de verschuivingstoeslag, maar ook uit een extra nabetaling van 10% over alle uren wanneer achteraf niet meer te bepalen is welke diensten verschoven zijn.

 

Hoe gaat Secure-IT om met de verschuivingstoeslag?


Binnen Secure-IT wordt er automatisch rekening gehouden met de verschuivingstoeslag. Dit betekent dat de planner hier geen omkijken naar heeft en dat werknemers altijd de toeslag ontvangen waar zij recht op hebben. Het systeem houdt bij wie de dienst heeft verschoven en wanneer dit is gebeurd, zodat de toeslag automatisch kan worden berekend. Daarnaast ontvangen werknemers ook een verschuivingstoeslag op diensten die langer zijn dan 10 uur. Deze toeslag geldt alleen voor de uren boven de 10.

 

Conclusie


Het is van groot belang om als werkgever op de hoogte te zijn van de regels omtrent verschuivingstoeslag. Het niet naleven van deze regels kan immers leiden tot onnodige kosten en sancties. Daarom is het goed om te weten dat Secure-IT automatisch rekening houden met deze toeslag. Dit bespaart niet alleen tijd voor de planner, maar zorgt er ook voor dat de toeslag correct wordt berekend en uitbetaald aan de medewerker.

 

Gratis demonstratie van de online tool


Wil jij ook boetes na een CAO controle voorkomen? Plan hieronder een vrijblijvende demonstratie in en ontdek hoe Secure-IT je hierbij kan helpen.

Voornaam
Achternaam
Email adres
Telefoonnummer
Jouw bericht
Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?
probeer secure-it vrijblijvend uit

Ben jij ook benieuwd wat Secure-IT voor jouw beveiligingsbedrijf kan betekenen?